Mode med et stænk af perspektiv

Fotokredit: denys-nevozhai

5 års reglen

Har du nogensinde haft en beslutning, og du kan bare ikke finde ud af, hvad du skal gøre? Ofte forplumrer intensiteten af ​​vores nuværende omstændigheder vores dømmekraft. Senere i livet vil du høre dig selv sige: "Jeg ville ønske, jeg havde..." Som vi alle ved, kan du ikke gå tilbage i tiden. Der er ingen gentagelser, og det er afgørende at kunne træffe de rigtige beslutninger i nuet. Jeg har brugt et simpelt værktøj gennem årene, der hjælper mig i disse tider, og jeg kalder det "5 års reglen”.


Vi har alle hørt om udtrykket bagklogskab er 20/20. Vi ved alle, at 20/20 refererer til perfekt syn, og når du ser tilbage på noget, der allerede er sket, har du klarheden af ​​perfekt syn til at se hele situationen præcist. Vi kan se, hvad der gik rigtigt, og hvad kunne være blevet forbedret? Når en situation opstår, er vi opslugt af øjeblikkets omstændigheder, og vi er ofte drevet af negativitet og undgåelse af frygt eller smerte. Vi bekymrer os om, hvad folk vil sige, udfordringerne ved de forskellige muligheder, og hvordan vi har det i netop det øjeblik. I nutiden har vi ikke altid bagklogskaben eller klarheden til at træffe beslutningen. 5 års regelværktøjet har arbejdet for mig gennem årene for at give perspektiv og klarhed.

 

Perspektiv

Billedkredit @burst


Når jeg skal træffe en beslutning, og jeg ikke er sikker efter at have vejet mulighederne, spørger jeg simpelthen mig selv, hvad vil jeg ønske, jeg havde gjort om 5 år. At sætte dig selv i fremtiden, se tilbage på nutiden og inkorporere mine mål har en måde at fjerne alle de trivielle bekymringer, der forplumrer min dømmekraft. Det giver mig klarheden og bagklogskaben i nuet. I sidste uge skrev jeg om nyder livets rejse. Ideen om, at du ønsker at leve livet fuldt ud og ikke lade nogen muligheder stå uvendt. 5 års reglen hjælper virkelig med dette.


Jeg har en eventyrlysten mand og 2 aktive drenge. Selvom jeg betragter mig selv som aktiv, er der tidspunkter, hvor jeg foretrækker bare at slappe af med et glas vin. Du ved … tidlig morgen, lang arbejdsdag, masser af jonglering og tid til at slappe af. Så kom min søn og sagde: "Mor vil du komme udenfor og spille basketball med os." Mit instinkt er at sige: "Jeg har haft en lang dag, hvorfor spiller du ikke uden mig." MEN 5 års reglen fjerner nuets perspektiv, og det eneste, der er tilbage, er ikke at gøre det, hvilket resulterer i ingen sjove minder. Vil jeg huske, at jeg sad og bare slappede af alene med et glas vin? Sikkert ikke. Hvis jeg går og leger med mine børn udenfor, om 5 år fra nu, vil jeg have mindet om at lege med mine børn. Så beslutningen er nem. Dette er et lille eksempel, men du kan se, hvordan det at spørge dig selv, hvad jeg ville ønske, jeg havde gjort 5 år fra nu, virkelig giver dig klarhed i øjeblikket.  


Perspektiv er en stærk ting. Når vi ser på tingene fra forskellige perspektiver, drager vi forskellige konklusioner. Vores perspektiv former vores beslutninger på daglig basis og i sidste ende former vores liv. Nogle gange er du nødt til at tage dig selv ud af nuet for at få det bedste perspektiv.


Så når livet giver dig et lille eller stort valg, så stop op og spørg dig selv, hvad vil du ønske, du havde gjort om 5 år fra nu, og forhåbentlig vil du træffe en beslutning baseret på det rigtige perspektiv!


Skål!

Marisa Kina


Kommentarer

Efterlad en kommentar