Til alle sommerelskere! Få 15 % rabat på din yndlings strandtaske! Brug kode ALTID SOMMER

Vinens universelle sprog

 

Det tidligste vidnesbyrd om vin produceret af druer stammer så langt tilbage som 7000 f.Kr. det er omkring 10.000 år siden! Historien om denne fermenterede juice fra at presse små frugter spænder over hele verden. Det har haft mange formål, men for det meste er det et middel til nydelse for mennesker med alle baggrunde over hele verden. Alene i USA bruger vi over 333,95 kr. milliarder og forbrugte over 950 millioner gallons vin i 2018. Ja, det er meget vin! Men det mest fantastiske ved vin er, at den har evnen til at bringe mennesker sammen som en form for sin egen kommunikation.

 

Vin er virkelig sådan en speciel drik, der ser ud til at krydse sproglige og samfundsmæssige grænser. Som enlig kvinde har jeg rejst alene internationalt med det primære formål at prøve vin og spise fantastisk mad. At tilbringe ti dage alene i Frankrig lyder måske skræmmende for nogle, men det er det ikke, når du kommunikerer på et sprog, der er så universelt som vin. Folk mødes virkelig! 

 

Jeg kan huske, at jeg var i Sydfrankrig i Rhone-dalen. Jeg slog lejr for 4 nætter i den magiske by Avignon, der forbliver inden for fæstningsmure, der blev rejst i det 14. århundrede. Det er omgivet af utallige vinbetegnelser, der er adskilt af snoede træbeklædte veje og beliggende i og mellem idylliske små byer.

 

Vanessa i Rhone-dalen i byen Avignon

Desværre taler jeg ikke flydende fransk (bucket list item), men jeg ved nok til at komme rundt og få mig ind og ud af problemer! Mange af disse appalachier er små og ikke turistdrevne, fransk er stadig hovedsproget med lidt engelsk drysset ind, så mange ville tro, at som en enlig rejsende ville kommunikation være vanskelig. Nå, det er det, der bringer mig til vinens sprog. 

 

I løbet af min tid her besøgte jeg 5 vinmarker, 4 co-ops og for mange restauranter og boulangerier til at tælle. Måltider nydt på egen hånd, hvor jeg ville møde kokken og udveksle tanker om mad, og modtog nogle gode tips om deres fantastiske og enkle måde at lave mad på, igen, med meget begrænsede ord talt på samme sprog.

 

Mens enhver oplevelse i Frankrig understreger det faktum, at vin skaber et middel til kommunikation mellem mennesker, var det specifikke scenarie, der bekræftede, at vin virkelig har sit eget sprog og en måde at bringe mennesker sammen på, i en lille kommune ved navn Beaumes-de-Venise. Det er en co-op, der er kendt for sine søde vine lavet på muscat druen.

 

Jeg ankom til denne smukke vingård og var imponeret over de moderne, men klassiske dekorationer af lysekroner, en blanding af metal og træ og rækker af vin med en lang smagsdisk i midten af ​​det hele. En dejlig dame bød mig velkommen, og jeg fortalte hende på mit meget gebrokede fransk, at jeg var amerikansk, virkelig godt kunne lide vin og ville prøve nogle af deres vine. Den smagning varede i næsten 2 timer! I den tid lagde jeg ikke engang mærke til, at vi ikke havde et fælles sprog. Mellem pegningen, smagningen, latteren og gestus, så vi ud til at forstå hinanden perfekt.  

 

Engang under smagningen lagde jeg mærke til et bord med kæmpe trøfler. (Sandheden er, at jeg nemt kan blive distraheret af lækre ting.) Det viste sig, at den lokale landmand, der dyrkede dem, var der for at sælge dem. Han sluttede sig til os, og vi tre talte på en eller anden måde og gjorde os selv forståelige. Samtalen gik frem og tilbage mellem os tre, med masser af grin og vin! 

 

Vanessa hos Co-Op

 

Jeg tog afsted med adskillige flasker vin, lækre godbidder og en generel følelse af tilfredsstillelse og erkendelsen af, at jeg lige havde tilbragt næsten to timer med to fuldstændig fremmede, som knap nok delte et sprog med mig. Jeg havde altid vidst, at vin bragte mennesker sammen, men jeg lærte, at vin virkelig er dets eget sprog. Hvis du deler påskønnelsen af ​​denne lille drue og lever med et syn på rummelighed og sammenhold, kan det åbne verdener for dig, som du aldrig troede, du ville være i stand til at opleve fuldt ud.

 

"Bon vivant" var, hvad en mand kaldte mig på toget fra Avignon til Paris, mens jeg nød en flaske rosé og en baguette. Det betyder "en, der nyder livet". Det ramte mig, det var det! Det er ikke nødvendigvis vinen, men tilgangen og passionen, der følger med nydelsen af ​​en simpel ting som et glas vin.

 

Mens jeg fortsætter med at rejse til forskellige steder i USA og i udlandet, fortsætter det fælles sprog for vin og god mad med at være sandt. Folk er altid klar til at dele et glas vin, et grin og en snak.  

 

Skål!

Vanessa rose valero

 

 

Kommentarer

Efterlad en kommentar

x